Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλο


Το κοτόπουλο και γενικά το λευκό κρέας λατρεύει τις μαρινάδες. Του δίνουν την γλυκόξινη γεύση που το απογειώνει. Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μαρινάδες ή να συμβουλευτείτε κάποια συνταγή και να βάλετε τις δικές σας μίνι, προσωπικές πινελιές.

Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι τη δάφνη, το πιπέρι και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζετε μέσα τα μπούτια κοτόπουλου και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για ένα βράδυ.
2. Την επόμενη μέρα τα πασπαλίζετε με λίγο αλατάκι και τα ψήνετε στην σχάρα του φούρνου. Τα σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή αρωματικό ρυζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου