Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Πράσινο φως» Παπανδρέου για την απελευθέρωση των ταξί


Το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί εξετάσθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις βασικές κατευθύνσεις στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Έτσι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος και η διαβούλευση.
Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ραγκούσης είχε δηλώσει  ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία.
Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια.
Παρουσιάζοντας τον πυρήνα των προτάσεών του, ο υπουργός ξεκαθάριζε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 Η λύση θα διασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος τόσο στις συμβατικές του μορφές, όσο και στις νέες μορφές υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο τουρισμός, είχε επαναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου