Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κοινή γραμμή από Παπουτσή - ΕΛ.ΑΣ. και κουκουλοφόρους - "Κινδύνευαν και τους έσωσαν"



- "ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΎΚΟΙ, ΟΎΤΕ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΟΎΤΕ ΕΓΚΆΘΕΤΟΙ ΚΑΝΕΝΌΣ. ΤΟ ΜΌΝΟ ΜΑΣ ΛΆΘΟΣ ΉΤΑΝ ΟΤΙ "ΦΈΡΑΜΕ" ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ"...
- ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΤΟ ΕΠΊΜΑΧΟ ΒΊΝΤΕΟ - ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛ
- ΠΟΙΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΡΑΝΟΦΌΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΟΛΉ ΓΝΩΣΤΟΎ - ΑΓΝΏΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ ΜΕ ΆΝΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΉ;

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 24 ώρες και πειστικές εξηγήσεις για το ποιά είναι ακριβώς η σχέση των κουκουλοφόρων ροπαλοφόρων - μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και των ανδρών των ΜΑΤ κατα την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έπεισε με τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή. Ηταν μάλιστα στην ίδια γραμμή με όσα ισχυρίζονται και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών.
 

Για το βίντεο που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο κ. Παπουτσής, δήλωσε ότι του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, θεώρησε ότι κάτι δεν πάει καλά και διέταξε έρευνα.
 
Τόνισε ότι αυτό που βρέθηκε ήταν πως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού στην οδό Όθωνος. Είπε ότι επρόκειτο για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ που είχαν δεχθεί την επίθεση πολιτών και είχαν ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.
«Δεν είναι αλήθεια ότι εισήλθαν στο άβατο της Βουλής. Δείτε το βίντεο» είπε. «Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να παραμείνουν απ' έξω όπου και παρέμειναν» είπε. Δήλωσε, πάντως, ότι πραγματοποιείται έρευνα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «τίποτα δε θα μείνει κρυφό».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι από την αστυνομία λέει μεταξύ άλλων τα εξής: 


Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων. Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).
Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση δεν πείθει αφού στο βίντεο ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
 
Μάλιστα έχουν φιλική κουβέντα με τους αστυνομικούς, ενω αίσθηση έχει προκαλέσει και η παρουσία σε κάποιο πλάνο ενός νεαρού, ο οποίος φοράει κράνος και μαύρα ρούχα - φτυστός δηλαδή γνωστός άγνωστος - και με περισσή άνεση περνάει πίσω από το φυλάκιο, ανεβαίνει προς την Βουλή και στη συνέχεια βγάζει το κράνος του και πηγαίνει μαζί με τους υπόλοιπους.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου