Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Καταγγελία-σοκ: 18χρονος χαροπαλεύει από ξυλοδαρμό αστυνομικών


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 18χρονος Κωνσταντίνος Χαιρέτης από τις Ατσιπάδες Μονοφατσίου Ηρακλείου, καθώς όπως...  
καταγγέλλει στο BriefingNews, συγγενής του θύματος -του οποίου τα στοιχεία έχουμε αλλά δεν τα δημοσιοποιούμε όπως ο ίδιος μας ζήτησε- ξυλοκοπήθηκε αγρίως και χωρίς λόγο από αστυνομικούς. 
 
Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν ο 18χρονος επιστρέφοντας με την παρέα του από βραδινή έξοδο, σταμάτησε σε ένα μπλόκο της τροχαίας στην παραλιακή Λεωφόρο.

Αστυνομικοί με κουκούλες, των ομάδων ΟEA και ΤΑΕ όπως λέει ο συγκεκριμένος συγγενής, μετά από έλεγχο, τον προσήγαγαν στην Αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου για εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα πάντα με τις βαρύτατες καταγγελίες, κατά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση και ενώ γινόταν εξακρίβωση στοιχείων, τουλάχιστον 3 αστυνομικοί φορώντας επίσης κουκούλες φέρονται, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του 18χρονου, να ξυλοφόρτωσαν άγρια τον νεαρό.

Όπως καταγγέλλει ο συγγενής του στο BriefingNews, είχε προηγηθεί ο εξής διάλογος:

Αστυνομικός: Εσύ είσαι ο Κωνσταντίνος Χαιρέτης του Εμμανουήλ;

Κ. Χαιρέτης: Ναι εγώ είμαι…

Αστυνομικός: Γιατί δεν σταμάτησες πριν από λίγες ημέρες στο μπλόκο που σου κάναμε;

Κ. Χαιρέτης: Σας ζητώ συγνώμη. Δεν είχα δίπλωμα, είχα πάρει κρυφά το αμάξι και φοβήθηκα να σταματήσω.

Ακολούθως, ο 18χρονος -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με τους τρεις αστυνομικούς, ο οποίος ξυλοφορτώθηκε βάναυσα, ενώ κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού οι αστυνομικοί του έλεγαν «Χαιρέτη, τώρα θα σε ξεβρακώσουμε… Θα σε κάνουμε και δεν θα ξαναφύγεις από μπλόκο. Γ….ώ τη μάνα σου και το σόι σου».

Αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού, ήταν ο νεαρός να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πάγκρεας , στη σπλήνα και τον πνεύμονα και από εκεί εσπευσμένα τα ξημερώματα με C130 στην Αθήνα και στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μητέρα του άτυχου νέου είναι μαζί του στην Αθήνα, ενώ συγγενείς του επισκέπτονται σήμερα τον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Κύκλοι της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο νεαρός και η παρέα του μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά έμειναν για την εξακρίβωση στοιχείων στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και δεν οδηγήθηκαν ποτέ στα κρατητήρια.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου