Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα της Εκκλησίας για την οικονομική κατάσταση


Ανακοινωθέν για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εξέδωσαν οι Ιεράρχες μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Απευθυνόμενοι σε πολίτες και πολιτικούς οι Ιεράρχες χρησιμοποίησαν συνθήματα όπως «φτάνουν πια οι φόροι» και «φτάνουν οι στρατιές ανέργων» και παράλληλα προτρέπουν τους κυβερνώντες να ελέγξουν, όπως λένε, το κεφάλαιο και τη φοροδιαφυγή.

Σε άλλο σημείο της εγκυκλίου, τονίζουν χαρακτηριστικά: «Αν και δεν κρίνουμε σκόπιμο στην παρούσα συγκυρία να καταθέσουμε απολογιστικές θέσεις για τη διαχρονική προσφορά προς το λαό και το ποίμνιο της Εκκλησίας, εν τούτοις το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας η της μυθοπλασίας σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας Της, "τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στο λαό", μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία θα δώσει ο,τι της απέμεινε όμως όταν Αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που Αυτή γνωρίζει». Εν κατακλείδι, ομολογεί ότι όλοι έχουμε εμπλακεί στα πλοκάμια του καταναλωτισμού και ότι έχουμε παραμερίσει τον Θεό.

Το κείμενο προς τον λαό, το οποίο εκφράζει τις σκέψεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την σημερινή κατάσταση θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου