Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Έχασαν την εξεταστική, αλλά κέρδισαν ένα διαγωνισμό και €18.000!


Το σχέδιο του Σπύρου Γιωτάκη και του Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτου κέρδισε το διαγωνισμό που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) με θέμα το σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του εργοταξίου στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος.
Οι δύο φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, ο πρώτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο δεύτερος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παράτησαν την εξεταστική τους για να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, κι ομως δεν τους βγήκε σε κακό! Πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους θα μπορούν να λένε πως ένα από τα σχέδιά τους πήρε ζωή!
Στον σπουδαστικό διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 93 υποψήφιες προτάσεις, τις οποίες δημιούργησαν 250 φοιτητές.
Το Κέντρο Επισκεπτών πρέπει να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2013 και θα λειτουργήσει ως και τα μέσα του 2015, όταν και είναι προγραμματισμένο να έχει αποπερατωθεί το Κέντρο Πολιτισμού (μεταξύ άλλων, θα στεγάσει τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη).
Ένα από τα κριτήρια, λοιπόν, ήταν η ελαφρότητα του κτηρίου που σχεδιάστηκε, πόσο εύκολη είναι η αποσυναρμολόγηση του και πόσο φιλικό είναι προς το περιβάλλον.
«Το δικό μας σχέδιο προβλέπει η κατασκευή να γίνει με μέταλλο και γυαλί», λέει ο Σπύρος Γιωτάκης. Όσο για το τι τους στοίχισε όλη αυτή η ιστορία; «Απλά χάθηκε ουσιαστικά μια εξεταστική».e-radio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου