Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τελευταίο μπάνιο για έναν άνδρα στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας


Έναν άνδρα ανέσυραν από την θάλασσα οι άνδρες του λιμενικού σώματος το απόγευμα από παραλία στην περιοχή του Αγίου Νικήτα. Διασώθηκαν τρεις  λουόμενοι. Κινδύνεψε γυναίκα στην παραλία του Μύλου

Τον άνδρα μετέφερε στο Νοσοκομείο Λευκάδας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του άνδρα και σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν τον έχει αναζητήσει.

Λίγη ωρα μετά το πρώτο περιστατικό οι άνδρες του Λιμενικού σώματος με την συνδρομή της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν μια οικογένεια (3 άτομα) Τσέχων που είχαν πάει κολυμπώντας σε μια μικρή παραλία που βρίσκεται ανάμεσα από τον Άγιο Νικήτα και την παραλία Μύλος. Λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας όμως δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω, αφού τα κύματα στην περιοχή είναι πολύ επικίνδυνα. Οι Λιμενικοί και οι Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τους 3 αλλοδαπούς από ξηράς χρησιμοποιώντας σκοινιά.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μιας γυναίκας, η οποία παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Μύλος. Η γυναίκα αψήφησε τα κύματα και μπήκε στην θάλασσα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει αλλά για καλή της τύχη η δύναμη των κυμάτων την έβγαλε ξανά στην παραλία. Στο σημείο έσπευσε δύναμη του Λιμενικού χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να επέμβει.

Θα πρέπει να προσέχουμε όλοι μας τις ημέρες που έχει δυνατούς ανέμους, να μην ρισκάρουμε με την θάλασσα, ενώ καλό είναι οι ντόπιοι να προειδοποιούν τους τουρίστες για τον κίνδυνο που διατρέχουν στην περίπτωση που μπουν στην θάλασσα.
mylefkada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου