Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα στο επίκεντρο – Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο;


Την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές παρατηρείται υπερσυγκέντρωση ΝΑΤΟικών και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο.

Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, μπορεί όμως να προμηνύει επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας

Ένα ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν, έχει ανεβάσει στο κόκκινο το θερμόμετρο, και φυσικά δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το kostasxan.blogspot.gr
Στις 10 Ιούλη καταφτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνουν έως τις 13 του μήνα, τρεις φρεγάτες των χωρών ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, της μόνιμης ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης της Μεσογείου (Standing Nato Maritime Group 2 – SNMG2). Πρόκειται για τα πλοία FGS BAYERN, TCG GEDIZ και FS COURBET.
Επίσης το διάστημα 13-16 Ιούλη 2012, θα καταπλεύσει στη Ρόδο και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο κατευθύνεται στην Αν. Μεσόγειο. Σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις, το αεροπλανοφόρο κατευθύνεται για να ενταχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου και του 6ου αμερικανικού στόλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο.
Στην Ανατολική Μεσόγειο θα προσεγγίσει το επόμενο διάστημα και το αεροπλανοφόρο «USS Abraham Lincoln CSG», με την CVW 2 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, που εντάσσεται στην περιοχή ελέγχου του 5ου αμερικανικού στόλου, η οποία εκτείνεται από τα στενά του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Ορμούζ, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.
Στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου κατευθύνεται και το αεροπλανοφόρο «USS Enterprise CSG» με την CVW 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.
Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στην περιοχή κατευθύνεται και το «USS Iwo Jima ARG», στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα «24th MEU».http://news.princeoliver.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου