Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία έδωσε τις συντεταγμένες του επεισοδίου...!!!


Η Τουρκία δημοσίευσε τις συντεταγμένες στις οποίες – κατά τους ισχυρισμούς της – χτυπήθηκε το μαχητικό RF-4 από την συριακή αεράμυνα. Σύμφωνα λοιπόν με την Άγκυρα, στις 22 Ιουνίου του 2012 και κατά τις 11:58 τοπική ώρα, το αναγνωριστικό/μαχητικό RF-4E... 

πετώντας μόνο του και χωρίς οπλισμό σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές της Συρίας, δέχθηκε επίθεση και καταρρίφθηκε από τη Δαμασκό, ενώ βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και σε ύψος ... 74.000 ποδών. 
Kατ'αρχήν δεν ήταν μόνο του και υπάρχουν καταγραφές από τα κυπριακά ραντάρ,ότι ήταν ζευγάρια με ένα δεύτερο RF-4E, κάτι που έχουμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα οι ακριβείς συντεταγμένες του συμβάντος ήταν, 35 32.21E, ενώ το αεροσκάφος δεν προχώρησε σε καμία εχθρική κίνηση ενώ πετούσε με τα συστήματα αναγνώρισης ανοιχτά. 

Επιπροσθέτως το χτύπημα έλαβε χώρα χωρίς καμία προειδοποίηση από την πλευρά της Δαμασκού, ενώ όταν δέχθηκε το χτύπημα το αεροσκάφος κινήθηκε μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας, και κατέπεσε 8 ναυτικά μίλια στα ανοιχτά από τις ακτές της Λατάκιας, σε σημείο με ακριβείς συντεταγμένες 35 48.26 N-35 37.59E. Δηλαδή όταν κτυπήθηκε ήταν εκτός και όταν κατέπεσε έπεσε εντός! Αυτά ούτε σε αεροπορικές κινηματογραφικές κωμωδίες δεν λέγονται! 

Όλα αυτά βέβαια τα ισχυρίζεται η Άγκυρα αλλά είναι σαφές ότι έστω και αν το μαχητικό καταρρίφθηκε σε 13, στα 11 μίλια ή στο 1 μίλι, όπως ισχυρίζονται οι Σύροι και κάποια ερασιτεχνικά βίντεο φαίνεται να το αποδεικνύουν, δεν έχει και τόση σημασία για τους δυτικούς και το ΝΑΤΟΠ, αφού το μόνο που θέλουν είναι να εκδικηθούν. Και αν η Τουρκία βγει κερδισμένη από αυτή την σύγκρουση, αλλάζει 100% ο χάρτης στην περιοχή και αυτό αφορά και την ελληνική ΑΟΖ και τις ελληνικές θέσεις για το Καστελόριζο κλπ. 

Σε τυχόν επικράτηση της τουρκικής/ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας στην Συρία, ο πρώτος χαμένος μετά το καθεστώς Άσσαντ, θα είναι η Ελλάδα... Το έχει καταλάβει αυτό κανένας στην κυβέρνηση και στο ΥΠΕΞ; 

Πριν λίγο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάσθηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση διάψευσης των πληροφοριών που ήθελαν τον τουρκικό στρατό να έχει τεθεί σε στάση «ετοιμότητας» και να καλεί εφέδρους σχετικά με επιχείρηση στη Συρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας «δεν αληθεύουν οι ειδήσεις για ετοιμότητα και ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες εξόδου, αυτές οι πληροφορίες δεν αληθεύουν» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου