Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τουρκία: Στην τελική ευθεία για δοκιμές το άρμα μάχης ALTAY

Ακάθεκτη προχωρά η Τουρκία στα σχέδιά της για την ανάπτυξη του δικού της άρματος μάχης, του επονομαζόμενου «Altay».....
Όπως μεταδίδει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», μέχρι το τέλος του 2012 θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή του πρωτότυπου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Otokar, Σερντάρ Γκοργκούτς.

Η Otokar επιλέχθηκε το 2007 από την Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, ως κύριος ανάδοχος -από τουρκικής πλευράς- για το πρόγραμμα Altay, αναλαμβάνοντας, με συμβόλαιο 500 εκατ. δολαρίων, τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων, καθώς και τη δοκιμή τους: «Το πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς παρέκκλιση από το χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο Γκοργκούτς.

Το πρόγραμμα Altay περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, του πυροβόλου των 120 χιλ/55 διαμετρημάτων και των συστημάτων ελέγχου, που θα υλοποιηθούν από τουρκικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να «μεταμορφώσει» τις υποδομές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, με την Τουρκία να καθίσταται εκ των λίγων χωρών που θα διαθέτουν το εγχώρια αναπτυγμένο άρμα μάχης. Κατά τον ίδιο, «λίγες χώρες κατασκευάζουν τα δικά τους άρματα μάχης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου