Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Και τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!







Και τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή, η συζήτηση γύρω από τα θέματα του στίβου, θα αφορούσε στην έναρξη των προπονήσεων και τις πιθανές μετακινήσεις αθλητών σε άλλους προπονητές. Άλλες χρονιές… γιατί φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τόσο που το δεκαήμερο αυτό θα είναι το συναρπαστικότερο της σεζόν. Το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (27/8-4/9) έχεο ξεκινήσει στο Νταεγού και οι Έλληνες αθλητές να διεκδικήσουν την διάκριση.

Ο Φιλιππίδης μετέχει στο τελικό.. Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που ξεκίνησε στο Νταεγού. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, ξεπέρασε στο επί κοντώ τα 5,65 μ. και δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει στα 5,70 μ., που ήταν το όριο που είχαν θέσει οι διοργανωτές για συμμετοχή στον τελικό. Ο Φιλιππίδης, ξεκίνησε τον αγώνα από τα 5,35 μ. και πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50, 5,60 μ. και 5,65 μέτρα. Ο Στιβ Χούκερ, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει καθώς προερχόταν από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και έτσι έμεινε εκτός τελικού, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,50 μ., ύψος από το οποίο ξεκίνησε. Κάπως έτσι δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Βερολίνο. Συνολικά την πρόκριση για τον τελικό εξασφάλισαν 16 άτομα, με πέντε από αυτους να το επιτυγχάνουν με προσπάθειες στα 5,50 μ.

«Ολα πήγαν καλά. Δεν έχουν σημασία οι κλιματολογικές συνθήκες γιατί είναι για όλους ίδιες. Τη φετινή χρονιά επέλεξα να κάνω πολλούς αγώνες στο εξωτερικό για να εγκλιματιστώ σε δύσκολες συνθήκες και μου βγήκε σε καλό. Τώρα μπροστά μου είναι ο τελικός της Δευτέρας κι εκεί θα προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε ο 25χρονος.
Στον τελικό και η Νικόλ Κυριακοπούλου..
έβαια ο αγώνας ήταν αρκετά επεισοδιακός καθώς η Κυριακοπούλου, που αγωνίστηκε ενώ είχε πρόβλημα με την υγεία της τις προηγούμενες ημέρες (είχε υψηλό πυρετό), ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τόσο τα 4,40 μ. όσο και τα 4,55 μέτρα. Το όριο πρόκρισης ήταν στα 4,60 μ. αλλά δεν χρειάστηκε να ανέβει μέχρι εκεί ο πήχης καθώς στον τελικό πέρασαν οι άλτριες που πέρασαν και τα 4,50 μ. με την πρώτη προσπάθεια. Στον τελικό προκρίθηκαν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος όπως η Γελένα Ισινμπάγεβα, η Φαμπιάνα Μούρερ, η Μαρτίνα Στρουτζ, η Τζένιφερ Σουρ. Εκπληξη ήταν ο αποκλεισμός των Βρετανίδων Κέιτ Ντένισον (4,50 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια) και Χολυ Μπλεντσντει.
Επίσης μέρος στους αγώνες για τη εθνική μας ομάδα πήραν ο Κώστας Δουβαλίδης όπου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον προημιτελικό καθώς πήρε την 19η θέση στον προκριματικό τερματίζοντας σε 13.59.



Η Ειρήνη Κοκκιναριου όπου στα 3.000 μ. στιπλ δεν κατάφερε να περάσει τελικό, Η Ελληνίδα τερμάτισε στην 11η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς με 10.15.18, επίδοση που απέχει πολύ από τις δυνατότητες της.
επίσης με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν οι:
-Λούης Τσάτουμας (Μήκος)
-Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος)
-Κώστας Μπανιώτης (Ύψος)
-Γερβάσιος Φιλιππίδης (Ακοντισμός)
-Σπύρος Λεμπέσης (Ακοντισμός)
-Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν)
-Νίκη Πανέττα (Τριπλούν)
-Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Σφυροβολία)
(Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΤ1)

1 σχόλιο: