Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ολοταχώς οι αλλαγές στην ΕΡΤ


Αποφασισμένος να προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας αν και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ.

"Είμαστε στο και 5, πρέπει να προχωρήσουμε!". Αν και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κριτική αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος ενημερώνοντας χθες τον αρμόδιο ΚΤΕ για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό και πλέον δεν μπορούν να περιμένουν.
Παράλληλα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν ότι με τις δηλώσεις του περί αποκομματικοποιημένης ΕΡΤ προσβάλλει τους προκατόχους του εντός του ΠΑΣΟΚ.
"Δεν πυροβολώ κανέναν. Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική" τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του: "Αλλά αφού όλοι παραδεχόμαστε πως έχουμε φτάσει στο και 5, πρέπει να προχωρήσουμε.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων. Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς.
Η διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ότι παίρνω δύσκολες αποφάσεις με βάση το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον".
Ο κ. Μόσιαλος έκανε σαφές πως "θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και όσον αφορά τη χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού και την ανάθεση προγραμμάτων και την αξιολόγηση του προσωπικού".
"Κτήμα"
Υπογράμμισε ότι "η ΕΡΤ είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού και χρειάζεται πρόγραμμα ποιοτικό και ανταγωνιστικό που να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες". Διαβεβαίωσε, ακόμη, τους βουλευτές ότι "οι συχνότητες δεν θα παραχωρηθούν και δεν θα πωληθούν".
Ωστόσο υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, λέγοντας με νόημα: "Δεν μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει 6 κρατικά κανάλια και 19 περιφερειακούς σταθμούς, 20 σταθμούς αναμετάδοσης, 3 σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και 5 σταθμούς εθνικής εμβέλειας".
Στην ανάγκη να γίνει "οικονομικός ορθολογισμός, χωρίς όμως απαξίωση" αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε "λάθος" το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου και οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης, που είχε την εποπτεία της ΕΡΤ μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό, είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας το θέμα προσέβαλε τον ίδιο και τον Π. Γερουλάνο. "Είπατε για αποκομματικοποίηση. Από ποιον; Από τον προηγούμενο υπουργό; Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή, όμως, είχε επιλεγεί με open.gov" παρατήρησε. Διαφώνησε ακόμη με το κλείσιμο της ΕΤ1. "Ποιος χαίρεται" αναρωτήθηκε "όταν κλείνουν κρατικά κανάλια; Οι ιδιώτες που στη κρίση φθηναίνουν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα;".
Τη διαφωνία της με τον τρόπο που εξαγγέλθηκαν οι αλλαγές εξέφρασε και η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, λέγοντας ότι "είμαστε δυο χρόνια κυβέρνηση και πρέπει να πάψουμε να λέμε τι σκάνδαλα βρήκαμε".
Λευτέρης Γαλανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου