Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Πλήττεται η Δημοκρατία αν διακόψει η Βουλή»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον αποκλεισμό της Βουλής από τους αγανακτισμένους πολίτες, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε «Είναι προφανές ότι όφειλα να έρθω σήμερα ειδικά στη Βουλή παρά τις δυσκολίες.
Προφανώς και δεν μπήκα στον πειρασμό να απέχω από τις σημερινές κοινοβουλευτικές διαδικασίες λόγω των κινητοποιήσεων, πόσο δε μάλιστα που οι διαδικασίες αφορούσαν στην τελική διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου πριν κατατεθεί... στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σέβομαι τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων και είναι προφανές ότι τα μηνύματα τους έχουν ακουστεί και μεταφέρονται. Στους μαθητές που έρχονται επίσκεψη στη Βουλή τους μιλάμε για την αξία της δημοκρατίας που δίνει χώρο και στις ειρηνικές διαμαρτυρίες των πολιτών αλλά και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αν η Βουλή διακόψει τη λειτουργία της, πλήττεται η Δημοκρατία. Τέλος είναι προφανές ότι καταδικάζω τους προπηλακισμούς συναδέλφων από ξένα στοιχεία που δεν έχουν σχέση με τους αγανακτισμένους.»

Στόχος παραμένει πάντα η δίκαιη κατανομή των βαρών
«Θεωρώ θετικό ότι κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών υιοθέτησε τις προτάσεις βουλευτών σε ότι αφορά στη μη μείωση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, στην κλιμακωτή επιβολή της εισφοράς ανάλογα με τα εισοδήματα και πάντα πάνω από τα 12.000 ευρώ, στην αναστολή της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο πετρελαίου κίνησης, στη μη κατάργηση των εξισωτικών αποζημιώσεων για τις ορεινές περιοχές, στο πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, στη μείωση των φορολογικών συντελεστών μεταβίβασης των ακινήτων, στην κατάργηση του τραπεζικού απόρρητου για τον έλεγχο των πόθεν έσχες για όλους όσοι ασκούν δημόσια εξουσία ή υπηρεσία (πολιτικοί, αιρετοί, εφοριακοί, ιατροί, κ.α.), στην επαναγορά δημοσίου χρέους από τις αποκρατικοποιήσεις και στην ένταξη όλων των ειδικότερων ρυθμίσεων σε εφαρμοστικούς νόμους που δεν θα εξαντλούνται σε ένα άρθρο αλλά θα εξετάζονται αναλυτικά στη Βουλή.


Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ζήτησα να εξαιρεθούν από τα νέα φορολογικά μέτρα τα άτομα με αναπηρίες αλλά και να ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο γενικότερα (και στο θέμα της κατάργησης των φοροαπαλλαγών) ώστε να μην είναι οριζόντια τα μέτρα αλλά να κατανέμονται δίκαια τα βάρη.» 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου