Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Άγριες αποδοκιμασίες στον Μπουτάρη για την Πλατεία Δυρραχίου (vid)

Ένταση προκλήθηκε κατά την τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε πλατεία Δυρραχίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήρθε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής και κατάφερε να αποχωρήσει υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κατοίκων της περιοχής καθώς και ομάδα χρυσαυγιτών, αντιδρώντας με συνθήματα και ελληνικές σημαίες στην μετονομασία της πλατείας, σε πλατεία Δυρραχίου.
Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, των μεταναστών, ενώ αποδοκίμασαν τους επισήμους κατά την αποχώρησή τους. Χάρη στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθηκαν τυχόν επεισόδια. Παρών στην εκδήλωση για τη μετονομασία του πάρκου στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου, ήταν και ο δήμαρχος Δυρραχίου Βανγκιούζ Ντάκο.
Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το κλίμα ειρήνης και συνεργασίας καλλιεργούν μόνο οι σχέσεις καλής γειτονίας, η λεγόμενη διπλωματία των πόλεων και όχι οι πολιτικές διαφωνίες. Σημείωσε επίσης, ότι στην περιοχή αυτή, μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πέρασαν χιλιάδες μετανάστες που έφθαναν στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου