Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο Παππάς

Μετά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής επικρατείας Χ. Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος. Έπειτα από την πολύωρη απολογία του ο κ. Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να μεταφερθεί και αυτός στον Κορυδαλλό, όπου ηδη βρίσκονται οι Μιχαλολιάκος και Λαγός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προφυλάκιση του επιβλήθηκε και από το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώ αναζητείτο από τις αρχές. 
O Nίκος Μιχαλολιάκος γίνεται ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που, σε περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, βρίσκεται στις φυλακές υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, αναμένοντας την κρίση της δικαιοσύνης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός βρίσκονται, ήδη, στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ θα προαυλίζονται μόνοι τους, για λόγους ασφαλείας. Στην ίδια πτέρυγα κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, όπως οι Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. Αντίθετα, ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης στην τοπική της Νίκαιας, μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο, μετά το σοκ που προκλήθηκε από τη μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών επικρατεί «ικανοποίηση» αν και άπαντες, πρωτίστως από την κυβέρνηση, τονίζουν ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξέρτητη. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι την «έκπληξη» του πρωθυπουργού διαθέχθηκε η ικανοποίηση για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 02:00, ωστόσο η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά την απολογία και του Πατέλη. Εισαγγελείς και ανακριτές θέλησαν να ακούσουν πρώτα τους ισχυρισμούς του τελευταίου πριν την απόφασή τους, η οποία έρχεται στον απόηχο των μη προφυλακίσεων των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Η απολογία Μιχαλολιάκου
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τόνισε πως τα τηλεφωνήματα που φαίνεται πως δέχθηκε το μοιραίο βράδυ δεν ανήκουν, πλέον, στον ίδιο, αφού έχει παραχωρήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις στο κόμμα, κάτι που καταρρίπτει την κατηγορία πως ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. O Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε πως η δίωξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, καταδίκασε τη βία και εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του 34χρονου μουσικού. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν κάποια μέλη του κόμματός του είχαν παραβατική συμπεριφορά και πως η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση, ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως μη ναζιστής.
Μετά την απόφαση, Μιχαλολιάκος και Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Κατά την έξοδο Μιχαλολιάκου από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ακούστηκαν συνθήματα από τους λίγους παρευρισκόμενους οπαδούς του κόμματος, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και η οικογένειά του.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου