Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έρευνα: Πιστεύουν οι Έλληνες πως είναι ρατσιστές;


Σε πρόσφατη έρευνα από την BaaS & TNS Icap για τις προκαταλήψεις, το ρατσισμό και τις γενικότερες αντιλήψεις για τη διαφορετικότητα, αποδείχτηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύουν πως είναι φιλόξενοι και ανεκτικοί στη διαφορετικότητα των ανθρώπων (το 93%).
Όμως το 77% των Ελλήνων πιστεύουν πως δεν πρέπει να έρχονται οικονομικοί μετανάστες στη χώρα. Πέρυσι, στην ίδια ερώτηση το ποσοστό ήταν 59%, γεγονός που δείχνει πως η ξενοφοβική αντίληψη ενισχύεται χρόνο με το χρόνο.
Το 72% πιστεύει πως δεν υπάρχουν απολίτιστοι και πολιτισμένοι λαοί, απλά διαφορετικοί πολιτισμοί.
Το 63% των Ελλήνων θεωρεί πως το έθνος μας είναι ανώτερο από άλλα έθνη, μία αντίληψη που ενισχύθηκε σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα. Πέρυσι οι 4 στους 10, δηλαδή το 43%, πίστευαν το ίδιο.
Η αγάπη για την πατρίδα φαίνεται και στο παρακάτω:  το 65% δηλώνει πως είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει τη χώρα μας, άσχετα από το αν είναι λάθος η πολιτική της.
Aκόμη, όσον αφορά τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, οι 5 στους 10 συµφωνούν ότι είναι ένα αναγκαίο µέτρο, ενώ 4 στους 10 διαφωνούν.
Πού αποδίδονται εν τέλει οι ευθύνες για την κατάσταση της παράνομης μετανάστευσης; Οι περισσότεροι απέδωσαν ευθύνες στους πολιτικούς και τα κόμματα, αφού θεωρούν πως κανείς δεν κατάφερε να δώσει μία κοινά αποδεκτή λύση έτσι ώστε να βοηθηθούν οι μετανάστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου