Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Δώσε δουλειά σε έναν Έλληνα»

Η παρότρυνση της ιστοσελίδας HireAGreek.com είναι λιτή: «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη σε ιστορικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. (...) 


Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειές. Μπορείτε να βοηθήσετε επεκτείνοντας ταυτόχρονα το εργατικό σας δυναμικό». Αποδέκτες του μηνύματος; Εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στον Καναδά. Σκοπός: να προτιμήσουν έναν Έλληνα εργαζόμενο για κάθε διαθέσιμη θέση – μερικής ή πλήρους απασχόλησης – στις επιχειρήσεις τους. 

«Οι Έλληνες είναι ταλαντούχοι», αναφέρεται στην ιστοσελίδα. «Μολονότι τον τελευταίο καιρό η κοινή γνώμη έχει στραφεί εναντίον τους, είναι γνωστό ότι υπό τις σωστές εργασιακές συνθήκες μπορούν να παραγάγουν άριστα αποτελέσματα, κάτι που ανέδειξε τόσους Έλληνες της διασποράς ανά τον κόσμο. Η πρωτοβουλία μετρά σχεδόν έναν μήνα. Η ιδέα ωστόσο για την δημιουργία της ιστοσελίδας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2010, λέει ο 25χρονος εμπνευστής της Τάσος Παπαποστόλου, ο οποίος το 2009 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει ένα ομογενειακό ειδησεογραφικό δίκτυο με έδρα την Καλιφόρνια. 


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου