ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ
Υλικά (8-10 μερίδες) :
1/2 κιλό λαζάνια (προτιμώ τα ματσάτα της misko)
250 γρ. τυρί Γκούντα
250 γρ. τυρί Ένταμ
250 γρ. μοτσαρέλα
250 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
200 γρ. μπέικον (κατά προτίμηση σε κυβάκια)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεσαία κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
ρίγανη, πιπέρι
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ. τυρί Γκούντα
250 γρ. τυρί Ένταμ
250 γρ. μοτσαρέλα
250 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
200 γρ. μπέικον (κατά προτίμηση σε κυβάκια)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεσαία κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
ρίγανη, πιπέρι
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λαζάνια σε όσο χρόνο γραφεί στη συσκευασία. Μέχρι να βράσουν τα λαζάνια ετοιμάζουμε την, ας πούμε, γέμιση ως έξη: μαραίνουμε το μπέικον σε βαθμό τέτοιο που να βγάλει το λίπος του, ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι κατά βούληση να ζεσταθούν μαζί με το μπέικον και να βγάλουν τα αρώματα τους, στη συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια κι όταν μαραθούν τα λαχανικά μάτσα σβήνουμε με το κρασί.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί, στραγγίζουμε τα λαζάνια και βάζουμε τα μισά από αυτά σε ένα ταψί Νο 30, τη μισή ποσότητα από τα ανακατεμένα τυριά, κατόπιν το μείγμα του μπέικον, τα υπόλοιπα λαζάνια και το υπόλοιπο τυρί. Τέλος το περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, θα κάνει μια χρυσαφένια κρουστά είναι πολύ νόστιμο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου