Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αντζελίνα Τζολί και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, οι πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του Χόλυγουντ


Το περιοδικό Forbes πρόσφατα ανακήρυξε τις Αντζελίνα Τζολί και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως τις γυναίκες ηθοποιούς με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το έτος που πέρασε. Σύμφωνα με τη γνωστή λίστα του περιοδικού, οι δύο σταρ της μικρής και μεγάλης οθόνης, εισπράττουν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο η καθεμία.
Στη λίστα ακολουθούν η Τζένιφερ Άνιστον και η Ρις Ουίδερσπουν, με 28 εκατομμύρια δολάρια η καθεμιά, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Τζούλια Ρόμπερτς με 20 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί η Κρίστεν Στιούαρτ, επίσης με 20 εκατομμύρια δολάρια, η οποία οφείλει την επιτυχία της στη σειρά ταινιών Twilight, η Κάθριν Χέιλ, η Κάμερον Ντίαζ, η Σάντρα Μπούλοκ και η Μέριλ Στριπ.
Η έρευνα του περιοδικού αφορά το διάστημα Μάιος 2010 – Μάιος 2011. Η Τζολί βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, κυρίως χάρη στις ταινίες «Salt» και «The Tourist», οι οποίες βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις στο box office. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ οφείλει τις υψηλές αμοιβές της, κυρίως στις επαναλήψεις της σειράς «Sex and the City», που την καθιέρωσε και σε μικρότερο βαθμό στη μεταφορά της σειράς στη μεγάλη οθόνη.
Φαίνεται πάντως πως η λίστα θα έχει διαφορετική σύνθεση το 2012, αφού οι τελευταίες ταινίες των Ρις Ουίδερσπουν και Τζούλια Ρόμπερτς αποδείχτηκαν εισπρακτικές αποτυχίες.
Ενδιαφέρον προκαλεί η διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Στην αντίστοιχη λίστα ανδρών ηθοποιών που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο, ο Τζόνι Ντεπ που κατέλαβε την πρώτη θέση, είχε εισπράξεις που έφτασαν τα 75 εκατομμύρια δολάρια ετησίως! Ακόμη και ο Άνταμ Σάντλερ που βρέθηκε στην πέμπτη θέση, είχε εισπράξεις 40 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Τζολί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου