Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γλυκό γιαούρτι ελαφρύ και απολαυστικό!


Υλικά:500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί κονσέρβα ανανά
10 δαμάσκηνα
½ ποτήρι καρύδια
Υλικά για την κρέμα :
2 ποτήρια γάλα
½ ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
½ ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 αυγά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ένα ποτήρι γάλα, με την φλούδα και με την ζάχαρη και σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσει προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βιτάμ.
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα μας. Σ΄ ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το γιαούρτι και τον ανανά ψιλοκομμένο ( χωρίς το ζουμί) το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα και τα καρύδια.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο και περιμένουμε να παγώσει για να το απολαύσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου