Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τάρτα με κρέμα και φράουλες


Για μία ταρτιέρα διαμέτρου 28-30 εκ.

Υλικά για τη ζύμη
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 150 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη, κομμένη σε κυΒάκια...
• 2 κρόκοι αβγών
• 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
• 1-2 κουτ. της σούπας παγωμένο νερό
• 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα
• ½ λίτρο γάλα
• 2 αβγά
• 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
• 4 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
• 1 βανίλια
• 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη διακόσμηση
• 300 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φέτες
• 1 φακελάκι ζελατίνα χωρίς χρώμα

Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μία λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε στο κέντρο το βούτυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτετε 1 κουταλιά κρύο νερό και ζυμώνετε, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε επιπλέον κρύο νερό. Πλάθετε μια μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».
Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και στη συνέχεια το απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας ώστε να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Με ένα πιρούνι, κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20', μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.
Χτυπάτε σε ένα μπολ, με το σύρμα, τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ, χτυπάτε για να ενοποιηθούν, και αραιώνετε το μίγμα με λίγο κρύο γάλα.
Στο μεταξύ, βάζετε το γάλα να ζεσταίνεται σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει μια δυο βράσεις και να πήξει.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζετε την κρέμα σε ταψάκι να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτετε τη σαντιγί και την ανακατεύετε για να αφρατέψει.
Γεμίζετε τη βάση της τάρτας με την κρέμα που ετοιμάσατε και διακοσμείτε την επιφάνεια της με τις φράουλες.
Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και αλείφετε τις φράουλες με ένα πινέλο που βουτάτε στο ζελέ. Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες, τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου