Συστατικά συνταγής
- 2 ψαρονέφρια
- χυμός ενός πορτοκαλιού
- 2 πράσινα μήλα σε κύβους
- 2 κουταλιές μέλι
- 50 γρ. κρασί άσπρο
- 50 γρ. νερό
- 4 γαρύφαλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο δεντρολίβανο και θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Πλένετε καλά τα ψαρονέφρια και τα αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, το κρασί, τα γαρίφαλα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
Μέσα σ' αυτή τη μαρινάδα βάζετε τα ψαρονέφρια, τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Κατά διαστήματα τα γυρίζετε ώστε να μαριναριστούν από όλες τους τις πλευρές.
Την επόμενη μέρα βγάζετε τα ψαρονέφρια από το ψυγείο, τα βάζετε σε μια λαμαρίνα, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και προσθέτετε λίγο νερό. Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε 180 ºC για περίπου 40 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζετε και το περιβρέχετε με το ζουμί τους. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα ψαρονέφρια να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε στο πιάτο και για γαρνιτούρα προσθέτετε τα μήλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου